Melkemichel om Movsisyan: ”Behöver mycket tid på sig”

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel är kritisk till anfallaren Yura Movsisyans fysiska status.

Djurgårdens IF:s nyförvärv Yura Movsisyan var inte spelklar i premiären mot Östersunds FK och det är tveksamt om anfallaren blir det till matchen Trelleborgs FF.

I en intervju med Forum 1891 berättar tränaren Özcan Melkemichel vilket intryck han har fått av armeniern.

– Det är jättesvårt att säga. Som det ser ut nu behöver han mycket tid på sig innan han kan spela. Man ser att det är en skicklig fotbollsspelare, att han har kvaliteter, men för att han ska få ut sin kvaliteter så måste han få upp den fysiska styrkan. Det måste vi jobba stenhårt med, samtidigt som han måste vilja göra det och inte vara för bekväm, säger han till sajten och fortsätter:

– Vi snackade om det innan, att ska vi ta in en anfallare så sent så måste det vara någon som är fysiskt redo. Nu blev det en väldigt bra lösning rent ekonomiskt och i grund och botten är han en väldigt bra fotbollsspelare, det är inget snack om saken. Men nu är det som det är, det gäller för oss att gilla läget. Nu har vi byggt ett kollektiv som är starkt, vi kommer fortsätta med det och jag kommer inte göra något avbräck. Är det någon som inte är beredd att offra sig för kollektivet så spelar man inte, jag skiter i vem det är. Vi vet att vi är på rätt väg och alla har köpt spelet och är man inte beredd att lägga ner jobbet som de andra gör så är man inte med.

Movsisyan har meriter från spel i bland annat Krasnodar och Spartak Moskva.

Välkommen att följa vår blogg för att få mer nyheter om billiga fotbollströjor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *